Tablet ή laptop; Πώς θα έχουμε και τα δυο σε μία και μόνο «έξυπνη» συσκευή

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είδαμε πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες να αλλάζουν και να λαμβάνουν περισσότερο ψηφιακές διαστάσεις, ενώ και εμείς οι ίδιοι εξοικειωθήκαμε πιο πολύ με την τεχνολογία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι τη χρονιά που πέρασε, οι πωλήσεις tablet σημείωσαν εκρηκτική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τη μία πλευρά η τηλεργασία και από την άλλη, η τηλεκπαίδευση και το online shopping. Ποιος δεν χρειάζεται σήμερα ένα «έξυπνο» πολύεργαλείο για να ελέγχει τα email του, να παρακολουθεί τις σειρές και τα μαθήματά του, να κάνει τις αγορές του, να απολαμβάνει gaming στιγμές, να επικοινωνεί με τους αγαπημένους του ή να οργανώνει το πρόγραμμά του;

Το ζήτημα είναι, βέβαια, πως κατά την αγορά ενός tablet, οι περισσότεροι από εμάς -ειδικότερα όσοι δεν είμαστε experts στην τεχνολογία- δεν κατανοούμε σε τι βαθμό τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μια συσκευή, ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Κάπως έτσι, συχνά καταλήγουμε με συσκευές οι οποίες δεν μας καλύπτουν.

Με τα tablet να έχουν αναδειχθεί σε απαραίτητα gadgets της σύγχρονης καθημερινότητας όμως, καλό είναι να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τις αγορές μας, ώστε να μην πάρουμε στα χέρια μας μία ακόμη συσκευή που θα κάνει απλώς τα βασικά, αλλά ένα πολύεργαλείο που μας ικανοποιεί πλήρως. Ιδού, λοιπόν, όσα αξίζει να διαθέτει και να μας προσφέρει ένα tablet σήμερα.

Η εμπειρία χρήσης που αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό «ταξίδι»

Είτε πρόκειται για τα παιδιά μας, τα οποία πηγαίνουν σχολείο, είτε για εμάς που παρακολουθούμε online μαθήματα για κάποιο πτυχίο ή για ένα χόμπι που μας ενδιαφέρει, το tablet αποτελεί βασικό μέσο για μία ολοκληρωμένη και άνετη εκπαιδευτική εμπειρία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρέπει να μας προσφέρει μία άνετη εμπειρία χρήσης κάθε φορά. Πρέπει, δηλαδή, να μπορούμε να το κρατάμε με άνεση, να το τοποθετούμε όπου μας βολεύει, να σημειώνουμε με ευκολία, ό,τι είναι απαραίτητο και φυσικά, να μην κουράζει τα μάτια μας με το μπλε φως της οθόνης του. Καλό είναι, λοιπόν, το νέο μας tablet να διαθέτει επιφάνεια εργασίας που θα μας επιτρέπει να μελετάμε και να κάνουμε τις εργασίες μας πιο οργανωμένα, άνετη οθόνη που θα ελαχιστοποιεί την έκθεση μας στο μπλε φως και μεταξύ άλλων, να μας προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία γραφής.

Οι επιλογές διασυνδεσιμότητας που έχουμε ανάγκη στο home office μας

Πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι, ενώ πολλές είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν υιοθετήσει πλέον ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας. Όπως και να έχει, αυτό που όλοι μας αντιληφθήκαμε τους τελευταίους μήνες, είναι πως για να μπορούμε να εργαζόμαστε απρόσκοπτα, όπου και αν βρισκόμαστε, χρειαζόμαστε και τα κατάλληλα πολυεργαλεία, δηλαδή τους tech «συμμάχους» που μπορούν να μας στηρίξουν και να ενισχύσουν το multitasking μας, είτε πρόκειται για ένα video call με τους συναδέλφους, είτε για μία παρουσίαση που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη ώρα. Δύο είναι τα ζητούμενα στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν. Το πρώτο είναι να μπορεί το tablet μας να λειτουργεί και ως μίνι laptop και συνεπώς, να μας επιτρέπει να δημιουργούμε το δικό μας «έξυπνο» γραφείο, όπου και αν βρισκόμαστε. Όσο για το δεύτερο, είναι το να μας προσφέρει σημαντικές επιλογές διασυνδεσιμότητας και φυσικά, να έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ώστε να μην ανησυχούμε ότι θα σβήσει τη στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Πηγαίνοντας την ψυχαγωγία σε άλλο επίπεδο

Τώρα που η θερμοκρασία πέφτει μέρα με τη μέρα και περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, η διασκέδαση εντός αποτελεί τον «κανόνα». Είτε ψυχαγωγία για εμάς σημαίνει χαλάρωση και gaming, λοιπόν, είτε μουσικές στιγμές ή παρακολούθηση σειρών και ταινιών από την άνεση του καναπέ μας, το σίγουρο είναι πως για να απολαμβάνουμε όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε και ένα πολύ δυνατό tablet και για την ακρίβεια, ένα tech πολυεργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «σταθμός ψυχαγωγίας» για gaming, ταινίες, σειρές και μουσική. Και για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να έχει καλή οθόνη με δυνατά γραφικά και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, σε σύγκριση με ένα απλό tablet.

Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στην αγορά των tablet σήμερα, προκειμένου να είμαστε πιο σίγουροι για την επιλογή μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι θα επενδύσουμε σε ένα «έξυπνο» πολυεργαλείο, δηλαδή σε μία tech συσκευή που θα ξεπερνά τα στενά όρια ενός ακόμη tablet και θα μας λύνει τα χέρια, όταν την έχουμε ανάγκη και όπου και αν βρισκόμαστε.

Πηγή: ethnos.gr

Θα θέλατε να σας συμβουλέψουμε για την επιχείρηση σας;