Η Intel μπαίνει στη μάχη των gaming GPU με την Arc

Η Arc είναι η νέα μάρκα για gaming GPU της Intel.

Η Intel χαρακτηρίζει τις επερχόμενες GPU καταναλωτών ως Intel Arc. Αυτή η νέα μάρκα Arc θα καλύψει τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό που τροφοδοτούν τις ξεχωριστές GPU υψηλής τεχνολογίας της Intel, καθώς και πολλές γενιές υλικού. Το πρώτο από αυτά, γνωστό ως DG2, αναμένεται να φτάσει με τη μορφή κωδικής ονομασίας “Alchemist” το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οι GPUs της Alchemist που βασίζονται στην Arc της Intel θα είναι διαθέσιμες τόσο σε υπολογιστές όσο και σε laptop στις αρχές του 2022, με την Intel να φαίνεται να στοχεύει να ανταγωνιστεί τόσο την AMD όσο και τη Nvidia εδώ. Ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά για την απόδοση των πρώτων GPU Alchemist, η Intel δημοσίευσε σήμερα ένα teaser βίντεο που έδειχνε το πρωτότυπο πυρίτιο να τροφοδοτεί τα PUBG, Psychonauts 2, Metro Exodus και άλλα.

Οι Arc GPUs της Intel θα είναι ικανές για σκίαση πλέγματος, σκίαση μεταβλητού ρυθμού, αναβάθμιση βίντεο και ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο. Το πιο σημαντικό, η Intel υπόσχεται επίσης υπερ-δειγματοληψία επιταχυνόμενη με AI, η οποία ακούγεται ότι η Intel έχει τον δικό της ανταγωνιστή στην τεχνολογία Deep Learning Super Sampling της Nvidia (DLSS). Η AMD ξεκίνησε τη δική της απάντηση με το FidelityFX Super Resolution (FSR) στο DLSS τον Ιούνιο, αλλά χρησιμοποιεί μόνο μια τεχνική χωρικής αναβάθμισης αντί για χρονική αναβάθμιση βάσει τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος όλων αυτών των τεχνολογιών είναι η αναβάθμιση των παιχνιδιών από χαμηλότερη ανάλυση για να παρέχουν ομαλότερα ποσοστά καρέ χωρίς αξιοσημείωτο συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.

«Το λανσάρισμα της Intel Arc και η αποκάλυψη μελλοντικών γενεών υλικού σηματοδοτούν τη βαθιά και συνεχή δέσμευση της Intel προς τους παίκτες και τους δημιουργούς παντού», λέει ο Roger Chandler, επικεφαλής της επιχείρησης πελατών της GPU της Intel. «Έχουμε ομάδες που κάνουν απίστευτη δουλειά για να διασφαλίσουν ότι παρέχουμε πρώτης τάξεως εμπειρίες χωρίς τριβές όταν αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στις αρχές του επόμενου έτους».

Η Intel κάνει tease μόνο τη μάρκα των GPU της Arc σήμερα και αποκαλύπτει ότι τα “Battlemage”, “Celestial” και “Druid” είναι όλα τα κωδικά ονόματα για τις μελλοντικές γενιές GPU της Arc. Περισσότερες λεπτομέρειες προγραμματίζονται για αργότερα μέσα στο 2021.

Πηγή: playsiders.com

Θα θέλατε να σας συμβουλέψουμε για την επιχείρηση σας;